Återhämtning

Hur mår du egentligen?

Vad ger dig energi? Vad tar energi? 
Hur ser din återhämtning ut under dagen?  ​​​​​​​
Idag i ett stressigt och krävande samhälle där allting går fortare och fortare är återhämtning avgörande för både prestation och hälsa. Stillhet, reflektion och återhämtning är för många det vi sist tar oss tid till och prioriterar.  
Återhämtning handlar om att hämta tillbaka och att hitta igen något förlorat.
Medicinen är att göra något annorlunda än jobb och vanebildande vardagssysslor.

Friskhetstänket 
Fler och fler börjar inse att vi behöver sakta ner och prioritera annat som är mer värdefullt än att hinna med så mycket som möjligt och tron att materiell och teknisk standard skapar lycka. Hjärnan är plastisk och bevisat går att bearbeta, så det går att tänka sig frisk och därmed till glädje. 
​​​​​​​

Lösningar 

Självledarskap ger dig verktyg och praktiska lösningar med konceptet Återhämtning för hälsosam rörelse, sömn och aktiv vila och hur du kan skapa tid för återhämtning, självreflexion och stillhet. Genom professionell vägledning får du lära dig att stänga av tankar som stressar, oroar och som kanske skapar rädsla och ångest.  

Vad skulle det vara värt?

Människor som mår bra- arbetar bra
Lönsamma företag har en frisk, stark och motiverad personal. Medarbetare är företagets bästa varumärke. En frisk arbetsplats har balans mellan det som krävs och de resurser som står till buds för arbetet.

På natten

Hur sov du inatt? Sovit gott? Svårt att somna eller svårt somna om?
Den främsta och bästa återhämtningen är nattens återhämtning, en god sömnkvalitet. Den påverkar din utveckling, din effektivitet på dagen, dina relationer  och håller dig frisk längre.
”Vi sover på saken”.
Sömn är för att hålla dig vaken
Sömn är ett system som underhåller, rensar och en förutsättning för vakenhet. Ditt immunförsvar stärks.Sömnen är helt enkelt den billigaste och mest kloka investering du kan göra.

Skulle du äta på smutsiga tallrikar?
Sömn är kroppens nattpatrull och "städar" hjärnans alla intryck. När vi har lärt oss något under dagen så kommer denna kunskap att etsa sig fast när vi får sova på saken, en länk mellan REM-sömn och minne. 
​​​​​​​
Drömmar - en källa till kunskap
Sömnen och drömmar hör ihop och gör dig mer balanserad, effektiv och attraktiv. Drömtolkning är din billigaste terapeut.

Sov bra, må bra, idrotta bra!
Sömn och återhämtning har blivit en statussymbol. Inom sportens värld och för elitidrottare handlar sömn om prestation och kallas som ”andra halvlek”. Den optimala prestationshöjande drogen. 
​​​​​​​

På dagen

Dagtid innebär återhämtning en aktiv vila, sinnesro och reflektion, som gör dig mer produktiv och du löper vetenskapligt bevisat mindre risk att dö av hjärtsjukdomar.
​​​​​​​Ta en 2 minusters paus. Ställ dig upp! Skaka kroppen! Ta en titt ut i fönstret!
​​​​​​​

Längtar du också efter tystnad och stillhet?

Din hjärna mår bra av ett stilla fokus, som att ”bara vara”. Egen tid att reflektera. Redan efter två minuters ljudlöshet förändras blodtryck och blodcirkulation.
​​​​​​​

Känner du dig stressad?

Lever du med gasen på hela tiden?
Stressreaktionen är en naturlig biologisk process i kroppen när man behöver extra resurser i vardagen. Stress är inte farligt däremot brist på återhämtning. All energi tar slut och man utvecklar ett utmattningssyndrom.

Lyssna på din kropp - kroppen vet

Kroppen är ett ekosystem – en helhet; sömnen, maten vi stoppar i oss, familjen, arbetet och utomhusaktiviteter. En av de bästa lösningarna för hållbar hälsa är att lyssna på din kropp och lita på dess sanna röst. Fysiska kroppen är dörren till NU.

“…tillsammans skapar vi vitala företag och ledare…”

Utbildningar inom Självledarskap, Kommunikation och Återhämtning. 

“Yvonne har gett mig ett antal olika verktyg som jag kan använda för att ha en god sömn. Jag har lärt mig att min egen tankekraft och inställning är mycket betydelsefull, både under min vakna tid och när jag ska sova.

​​​​​​​ Hon har dessutom gett mig bra, konkreta råd på lösningar för yttre omständigheter, som jag har svårare att påverka. Det är skönt att veta att jag kan göra så mycket själv – och att det faktiskt fungerar!”

- Jenny
“Dagen “Bara Vara” har varit fantastisk skön och avkopplande. Skön och vilsam miljö. Härliga människor i gruppen. Mycket bra ledarskap av Yvonne.
Jag känner mig fullspäckad med nya insikter och fått mycket energi. Dagen har väckt min kreativitet.
​​​​​​​Ett minus var att dagen gick för fort."
​​​​​​​

— Sagt av deltagare på Bara Vara
”Framför allt förlora inte Din lust att promenera. Varenda dag promenerar jag mig till ett tillstånd av välbefinnande och promenerar bort varje sjukdom. Jag har promenerat mig till de bästa tankar.

Jag vet inte någon tanke så tryckande att man inte kan promenera bort från den. …….men genom att sitta still – och ju mer man sitter still – ju närmare kommer man till att må illa.
​​​​​​​Alltså, om man bara fortsätter att promenera blir allt bra”

- Kirkegaard